Prøv hundekjøring på Sjusjøen med ivrige og glade Alaska Huskier!

Gjennom vakkert fjellandskap gir vi deg en helt fantastisk måte å oppleve naturen på i samspill med dyr. Dere får eget spann med 6 - 8 hunder og kjører selv med oss i front og etter instruksjon - med mindre du må eller heller vil være passasjer er det også mulig. Alle kan derfor være med på tur også barn, eldre og gjester med ulike funksjonshemminger eller skader. 

Etter tur er det pinnebrødsteking og kaffe/te/toddy i varm grillhytte inkludert i prisen. Les mer ulike turer her

Kjøp gavekort eller reserver en tur til vinteren. Online booking er åpen med fire faste kjøredager pr uke, og vi kjører helt til midten av mai! Finner du ikke en dag som passer, eller lurer på noe ta kontakt på e-post til ida@sjusjoenhuskytours.no. 

Kun 2,5 timer fra Oslo (ta av på Rudshøgda) og 20minutter fra Lillehammer ligger snøsikre Sjusjøen. 3km videre innover i fjellet fra sentrum av Sjusjøen holder vi til ved Kroksjøen. Det er mulig å komme til oss via tog fra Oslo og buss fra Lillehammer. 

 Prøv glamping vinterstid i kombinasjon med hundekjøring i vår unike unike Arctic Dome. I vinter står den på et rolig område ved Aksjøen og kan nås etter tur på 22km med 8-spann! Les mer her.  

 

6km, 15km, 30KM 

Vi har satt opp kjøredager for 6km, 15km på onsdag, torsdag, lørdag og søndag. Gå til vår bookingside for å reservere en tur med en gang! 

Grupper/Events

Hundekjøring er ypperlig for bedrifter, store familier og vennegrupper. Alle kan være med uansett om alder eller helse tilsier at du ikke kan kjøre selv og det er en ypperlig aktivitet for teambuilding!

HVem er vi

Vi er et lite team med mye erfaring, og ca 90 Alaska Huskier og to rene Alaskan Malamutes. Les mer om hvem vi er og hvor du finner oss


Unikt julegave til venner og familie
 

En perfekt gave!

Gi de nær deg en gave de sent vil glemme. En helt unik aktivitet passende absolutt alle, i alle aldre og uansett fysisk form da du kan velge å sitte på hele turen og la andre styre sleden. En super gave for famile, venner, kolleger og kjærester. Vi vil anbefale 6km turer for de som har små barn, eller ikke er så vant til det Norske fjellet ennå. Ellers vil vi anbefale 15km turene, hvor dere virkelig får prøve hundekjøring med 8 bikkjer i spannet og en flott tur. 

Send en mail til ida@sjusjoenhuskytours.no med hva slags tur du ønsker, antall personer, alder på deltakere og ikke minst navn du ønsker på gavekortet, så sender vi det din vei enten pr post eller via email. 

 

Følg oss også på sosiale medier om du ønsker siste nytt fra fjellet!

 
 

Hvem er vi? 

Leif Tore og Ida har drevet Sjusjøen Husky Tours siden 2014 med et stadig voksende team. I dag har vi 74 hunder, noen malamuter og flest huskier, og en del som er blanding av de to. De holder alle til sammen med Leif Tore og Ida i Åsmarka hvor alle sammen har sine egne små hus med halm i. 

 
 
Leif Tore Lie hundekjøring

Leif Tore Lie

Leif Tore er opprinnelig fra Øyer i Gudbrandsdalen, oppvokst på gård og med hund fra han var liten. Han har utdanning og erfaring som industrimekaniker med fagbrev i plate-/sveis-/stålkonstruksjon og driver sitt eget firma hvor hundekjøringen også inngår.
Hundekjøring begynte som en hobby med Alaskan Malamutes og snørekjøring på ski, og etterhvert ble det flere hunder. I 2013 deltok han på Gausdal Maratons halvmaraton 100km, og i 2014 helmaraton 208km samme sted med rent Malamute-spann - første og eneste gang dette har blitt gjort. I 2015 ble han klubbmester i Lillehammer-løpet.

Leif Tore var medhjelper med egne hunder for Sjusjøen Fritids hundekjøringstilbud på Kroksjøen før han høsten 2014 tok over driften av tilbudet sammen med samboer Ida Nilseng.

I oktober 2015 ble det laget en dokumentarfilm om Leif Tore av internasjonale studenter på Høgskolen I Lillehammer. Filmen kan du se her.

 
Ida Nilseng Sjusjøen Husky Tours

Ida Nilseng

Ida er fra Lillehammer, er utdannet siviløkonom og har erfaring i reiselivsmarkedsføring. Hun har nå sluttet i daglig jobb og jobber for fullt med Sjusjøen Husky Tours. Alt av booking og materiell er det Ida som tar hånd om, så skulle du ha noen spørsmål så er det hun du vil få kontakt med! Hun er også stort sett med opp på fjellet for å ønske dere velkommen og se til at alle får kjøre. 

Ida er også oppvokst med hunder, og har ei golden retriever-tispe som ofte er med som maskot på Kroksjøen. Islandshester er den store hobbyen, som også Leif Tore tar del i. Sammen har de to islendinger hjemme i Åsmarka.

 
Lona The Golden Retriever

Lona

Lona er den egentlige sjefen for Sjusjøen Husky Tours. Du finner henne stort sett inne i grillhytta foran bålet, hvor hun passer på at alle har det bra og hjelper gjerne til om noen ikke skulle spise opp alt av pinnebrødet sitt. Nå har hun dog blitt litt tjukk, så hun er i full gang med slankekur før vintersesongen. 

 

OG HUNDENE VÅRE

Alle våre 90 hunder: 

Alaskan Huskier:
Kuling - Føyke - Jesper - Kikkan - Luna - Miksen - Amy - Volf - Bajas - Sterling - Baffin - Pepper - Tuva - Tipi - Lea - Isak - Alaska - Prøva - Åsta - Nora - Varja - Markus - Måne - Harry - Balder - Balto - Doffen - Dakka - Pandi - Selfie - Charlie - Chaplin - Øra - Gutten - Koks - Kaja - Iben - Tesla - Volt - Teddy - Fighter -Tano - Focus - Oliver - Sjakk - Sjakk - Yatzy - Magica - Gneis - Guffen - Klodrik - Gyda - Mim - Bror - Castro - Mummi - Hemulen - Mumrik - Sniff - My - Snorki - Lea - Max - Bjarne - Alfa - Silke - Odin - Ask - Embla - Timian - Terror - Tiril 

Alaskan Malamutes: Bamse 

Totalt ca 90 hunder, noen av dem valper, alle bor i sin egne hus hjemme i Åsmarka. De fleste hundene er huskier, men en god del er mixer av malamut og husky, så enten 50% malamut eller 25% malamut. Noen av de aller beste hundene vi har er 25% malamute, da det gir den perfekte kombinasjon av styrke, disiplin og utholdenhet. De alle sammen veldig glade og kosete, så når dere er på fjellet må dere ikke nøle med å hilse på dem!

MED BIL TIL KROKSJØEN

På Kroksjøen holder vi til rett ved bilveien og det er parkering rett utenfor grillhytta.
Obs! Pass på vinterstengte veier. Kommer du fra Hafjelltoppen må du ned på E6, kjøre til Lillehammer og opp på fjellet igjen derfra.

VEIBESKRIVELSE FRA LILLEHAMMER:

Følg skilt til Sjusjøen og pass på at dere kjører Sjusjøenvegen og ikke veien til Nordseter. Fortsett rett fram hovedveien når dere kommer til Sjusjøen. Etter halvannen km må dere passere bommen på Storåsen, betal kr 65,- (tar kort) og fortsett rett fram. Etter halvannen km til, rett etter brua ved demningen ser dere oss på høyre side av veien.

VEIBESKRIVELSE FRA OSLO

Følg E6 til Rudshøgda hvor dere tar av. Legg inn et stopp på Prøysenhuset om dere er sultne, kaffetørste på luksuskaffe og/eller trenger litt kultur. Følg veien til Sjusjøen og se videre forklaring som fra Lillehammer.

MED BUSS FRA LILLEHAMMER

Se rutetabell for lokalrute 262, Opplandstrafikk

MED BUSS FRA HAMAR / MOELV

Skibuss går fra Hamar til Sjusjøen i ferier og helger i vinterperioden. Følg mer på Hedmark Trafikk.

 

Adresse for GPS:

Sjusjøen:

Kuåsen 26

2612 Sjusjøen 

 

OVERNATTING

Enten du til bo som Nøtteliten i toppen av et tre, være urban i nærheten av Lillehammers handlegate og utesteder, bo på hotell eller hytte på Sjusjøen eller nesten på Sjusjøen er du i nærheten av oss. Vi anbefaler følgende overnattingssteder:

PÅ FJELLET I NÆRHETEN AV KROKSJØEN

Rustad Hotell Hotell og Fjellstue
Lillehammer Fjellstue og Hytter
Sjusjøen Hytteutleie  Sjusjøen Booking og Hytteutleie

NESTEN PÅ FJELLET

Mesnabakken Pensjonat
Mesnali Leirsted

HELT UNIKT

Tretopphyttene i Brumunddal

LILLEHAMMER BY

Birkebeineren Hotel & Apartments
Lillehammer Hotel
Mølla Hotell
Se Visit Lillehammers totaloversikt over overnatting på og omkring Lillehammer

 

ANDRE AKTIVITETEER I NÆROMRÅDET 

Sjusjøen er kåret til Norges langrennsdestinasjon nr 1. Skiløypene går i alle retninger, også fra vår base på Kroksjøen.
Se Visit Sjusjøen for mer info.

Sjusjøen har også sitt eget skisenter

Vår nærmeste nabo og samme parkering på Kroksjøen er fargerik!: Kiting

Er du glad i dyr og natur vil en ridetur på islandshest være topp for deg i tillegg til hundekjøring: Mesna Islandshestsenter og Åsli Ridesenter arrangerer begge turer i flott terreng. Åsli er best på de helt uerfarne og mest sannsynlig vil dere ri forbi der bikkjene våre (og vi) bor. Mesna er gode på de med erfaring og har mest fart.

Se Visit Lillehammers totale oversikt over opplevelser og ting å gjøre i Lillehammer-området og Hamarregionen Reiseliv for ting å gjøre i Hamar og Ringsaker.

 

KONTAKT OSS

Skulle du ha noe som helst spørsmål om retning så når du oss på ida@sjusjoenhuskytours.no eller +47 948 46 270. På vår bookingside finner du ledige tidspunkt! For best svar på spørsmål, send e-post:)

 

Vi tilbyr en rekke forskjellige turer på vinteren, se også kjøredager for når vi befinner oss hvor.  

 
 

6KM TUR PÅ SNØ FRA KROKSJØEN/SJUSJØEN

To personer får eget hundespann med 6 Alaska Huskier, med plass til ekstra barn på sleden. Alle over 13 år får instruksjon i kjøring og de første deltagerne får være med på klargjøring av spann. Vi kjører en tur på 6 km og bytter plass halvveis slik at den ene kjører til og den andre tilbake. Barn under 13 år sitter på. 
Etter tur koser vi oss i grillhytte med steking av pinnebrød og varm drikke. Selve turen tar 35-45 min avhengig av føre, men sett av tid til forberedelser og kos i grilhytta etterpå. Totalt ca 1 1/2 time.


Priser: Voksne kr 650,- pr person, barn 7-12 kr 350,- pr person, under 7 år sitter på gratis.


Turistattraksjon Lillehammer

15KM TUR ELLER 30KM TUR PÅ SNØ FRA KROKSJØEN / SJUSJØEN

For noe fjellvante voksne, ungdom/store barn. 8 hunder i spannet. Flotte runder på enten 15km eller 30km med start på Kroksjøen. Pinnebrødsteking og kaffe/te/solbærtoddy i varm grillhytte etter tur. En 15km tar ca. halvannen time på sleden, totalt tar hele opplegget ca 2- 2 1/2 time, på 30km totalt ca 4-5 timer.


Priser: 15km: kr 1150,-pr person, 30km: 2200,- pr person.


Unik opplevelse Lillehammer

22KM TUR FRA KROKSJØEN TIL ARCTIC DOME FOR OVERNATTING 

En helt unik pakket opplevelse. Vi kjører mesteparten av 30km-turen, og stopper ved et lysende, igoformet og oppvarmet Arctic Dome ved Aksjøen. Her vil bagasjen deres være på plass. Dere har også med mat for oppvarming på bålpanne, eller vi kan levere catering. Bikkjer blir med oss hjem for natta, og dagen etter henter vi dere i bil. 


Priser: 22km: kr 1500,- ,- pr person. Overnatting Arctic Dome kr 3750,- totalt for domen inkl oppvarming og utstyr. Hundekjøring 8km tilbake igjen dag 2: kr 800,- pr pers. 

Dere tar med mat og sengetøy. Les mer om Arctic Dome her. 


Se booking for oppsatte 6km og 15km turer. For ønsker om andre dager og turer ta kontakt med oss på e-post. Se også våre tilbud for grupper/bedrifter. Ønsker du å kjøpe gavekort, send epost. 

Visste du at det er like gøy å kjøre på barmark? 

SOMMER-/HØSTTURER MED VOGN

Gjennom sommeren og høsten fram til snøen kan du prøve hundekjøring med tøffe Trollvogner! Turene går på forespørsel da det er viktig at det er kaldt nok for bikkjene. Utover høsten er det som regel det. Alle dager og tider er i utgangspunktet mulig også i høstferien.  Ofte kjører vi på Hornsjøen hvor vi har en flott runde på gammel setervei, eller på idylliske skogsveier ved Bøverlund Crossbane ved Åsmarka/Næroset. Vognene har gode bremser og plass til to - en kjører og en sitter på og vi bytter halvveis om begge er over 13.

Priser: 7-8km kr 650,- pr pers pr voksen, 350,- barn 7 - 14, under 7 gratis. 15km: 1200,- pr pers. Send e-post til ida@sjusjoenhuskytours.no, melding via FB eller ring 94846270! 

HEST+HUND=KNALL, 3-4 TIMERS FELLESOPPLEGG

2-timers ridetur på trygge Islandshester fra Åsli Ridesenter i Åsmarka til idylliske Bøverlund hvor vi venter med bålpanne, pinnebrød, kaffe/te/brus og ikke minst vogner og hunder. Etter en matstopp kjøres en times tur med vogner og vi frakter dere ned igjen til Åsmarka med biler. Hester blir fraktet tilbake med lastebil. Mulig fra midten av september og fram til snøen kommer. Minimum 5-6 personer Kr 1000,- pr pers.

Er dere klare for en frisk og sosial firmautflukt?

Hundekjøring noe alle kan være med på enten dere vil kjøre selv eller sitte på. Firmagrupper, vennegjenger eller andre grupper kan bestille hundekjøring alle dager og tider. Kveldskjøring med hodelykter og viltgryte i grillhytta etterpå er populært. Firmautflukt på dagtid med eller uten ektefeller og barn er også noe dere vil snakke om lenge etterpå.

Hundekjøring Selfie

KROKSJØEN - HORNSJØ SETER MED OVERNATTING OG TUR TILBAKE DAGEN ETTER

Ekslusiv tur med middag og overnatting. Vi starter på Kroksjøen lørdag kveld og kjører med lykter over til Hornsjøen, en tur på ca to timer. Framme i hytta setter vi bikkjer på kjetting og inne venter middag, vin og fyr på peisen. Etter en god og lang frokost dagen etter kjører vi hund tilbake til Kroksjøen hvor bagasjen og en avsluttende kopp kaffe/te/toddy med atått venter. Pris på forespørsel litt avhengig av antall.

Ridetur og Hundekjøring

KOMBINER HUNDEKJøRING MED ISLANDSHEST OG LUNSJ/MIDDAG PÅ MESNA!

Dette en helt fantastisk måte å oppleve naturen på! Et samarbeid med Mesna Islandshest Senter, Mesnali. Vi legger opp til at gruppen deles i to, der en halvdel starter dagen med hundekjøring, og den andre til hest. Etter første etappe møtes gruppene til deilig lunsj på Låven på Mesna, etterfulgt av litt avslapning i Fatboys, med en magisk utsikt over Mesnavannet. Etter lunsj bytter gruppene aktivitet. Det vil være mulig å avslutte dagen med middag og/eller fest på Låven. For booking kontakt oss på e-post: info@mesna.no eller ida@sjusjoenhuskytours.no.

Unikt Julebord

JULEBORD MED HUNDEKJØRING OG MIDDAG I GRILLHYTTA

Vi starter med hundekjøring 6km-tur og 10 pers om gangen. De som ikke kjører tar bilder og koser seg i grillhytta. Passer for grupper på 20-30 pers. Tilslutt samles vi alle i grillhytta til middag rundt bålet, for eksempel lapskaus med elgkjøtt lagd på Kafé Julie, Prøysenhuset.
Pris: kr 800,- pr person inkl hundekjøring og middag.
Drikke kommer i tillegg. Vi serverer ikke alkohol så det kan medbringes for nytelse etter kjøring.

 

Turer på KROKSJØEN VED Sjusjøen:

November

Vi er igang på snø og har gode spor på 6km-runden! Alle dager er mulig på forespørsel. Online booking ikke åpen enda da vi vil være sikre på forholdene. Send epost til ida@sjusjoenhuskytours.no eller ring + 47 94 84 62 70 

Desember

6km-turer: alle torsdager og lørdager, samt ekstra i vinterferieukene (se under) og på forespørsel.
15/30km-turer: onsdager, søndager og andre dager på forespørsel
Juleferie 2017:
onsdag 20.desember - lørdag 23.desember
tirsdag 26.desember
torsdag 28.desember
lørdag 30.desember                                                       søndag 31.desember

 

Januar

6km-turer: alle torsdager og lørdager og andre dager på forespørsel + tirsdag 2.januar
15/30km-turer: alle onsdager og søndager og andre dager på forespørsel

 

 

Februar

6km-turer: alle torsdager og lørdager, samt andre dager på forespørsel

15/30km-turer: alle onsdager, søndager og andre dager på forespørsel

 

Andre ønsker, spør oss! Grupper på forespørsel alle dager.

Alle dager starter med oppmøte til første tur kl.10:45. Vi vil deretter gi dere ulike oppmøtetidspunkt fordelt utover dagen. Men vær oppmerksom på at selv om dere får oppmøtetidspunkt kl.12 vil ikke turen starte umiddelbart. Dere får instruksjon i kjøring og bremsing, og vi trenger at dere står klare når bikkjene kommer inn. Dere trenger derfor ikke komme tidligere enn gitt oppmøtetid. Ha på dere gode klær og blir det litt venting allikevel har vi varme og kaffe/toddy i grillhytta!

NYHET: Vi har fotposer til leie, 50kr. Anbefales på kalde dager.

 

En helt unik mulighet til å oppleve naturen fra aller nærmeste hold

Vi får stadig spørsmål om overnatting ifm med hundekjøring. Fra og vinteren 2017 var muligheten på plass til å kjøre lengre tur med hund for så å overnatte i en wow-nærhet-til-maturen opplevelse, nemlig en såkalt Arctic Dome. Domen er lokalt utviklet av designer på Lillehammer og firmaet GSI i Gausdal etter den velkjente igloformen fra eskimoene og ønske om å se både stjernehimmel og nordlys innefra.

Domen står vinterstid ved Aksjøen, tilgjengelig også med bil. 

 
Overnatt i fjellet Sjusjøen

UNIK OVERNATTING 

Tenkt deg å komme kjørende med hundespann til en lysende og god og varm iglo midt i naturen. Tente lys, fyr i bålpanne og bagasjen på plass. Inni domen sørger to ovner for at det er godt og varmt. Den ene kan gå hele natta, eller begge om det er veldig kaldt ute. Gulvet er isolert og med teppe. 

Vi tar med oss bikkjene hjem for natta og henter dere dagen etter. En av dere kan også bli med til Kroksjøen for henting av bil for å ha den utenfor. Vil dere kun leie Arctic Dome for overnatting uten hundekjøring først er det også så klart mulig! 

VINTER-GLAMPING 

Arctic Dome vil sesongen 17/18 også ha dobbeltseng med dyner og puter vinterstid. I tillegg er det 4 stk doble sammenleggbare madrasser slik at det kan være plass til 10. Vi legger inn både soveposer, dyner, puter og ulltepper samt reinskinn til å sove på. Med andre ord en fantastisk kombinasjon av glamorøs camping og stil - og villmarksliv.

Kaffe/te og vann til vask kan varmes på den ene ovnen, ellers lages mat utendørs på bålpanne. Vi kan også levere catering. Spør om utstyrsliste hvis du lurer på hva som finnes der av utstyr. 

 

Priser

En overnatting i Arctic Dome vinterstid koster kr 3750,- totalt for domen. Prisen inkluderer ferdig oppvarmet dom til dere kommer, ved/tennvæske til bålpanne ute for matlaging samt engangsservise, drikkevann, kaffe og te. Eget toalett står ute og vann til håndvask kan varmes inne. Hundekjøring 22km inn til domen koster kr 1500,- pr person. 

 

 

TA KONTAKT MED IDA PÅ IDA@SJUSJOENHUSKYTOURS.NO FOR TILGJENGELIGHET OG BOOKING NÅ! 

 

 

En helt unik mulighet til å oppleve naturen fra aller nærmeste hold

Vi får stadig spørsmål om overnatting ifm med hundekjøring. Fra og vinteren 2017 var muligheten på plass til å kjøre lengre tur med hund for så å overnatte i en wow-nærhet-til-maturen opplevelse, nemlig en såkalt Arctic Dome. Domen er lokalt utviklet av designer på Lillehammer og firmaet GSI i Gausdal etter den velkjente igloformen fra eskimoene og ønske om å se både stjernehimmel og nordlys innefra.

I sommer flytter vi domen fra vinterplassen ved Aksjøen til idylliske Åstdalen, 15minutters kjøring innover i fjellet fra Sjusjøen. Dalen med den stillestående elva, Åsta, er fantastisk for padling, fiske og gåturer. Fri bruk av to kanoer er inkludert i leien. 

 
 
Glamping Sjusjøen

GlaMPING I IDYLLISKE ÅSTDALEN

4km sør for Øvre Åstbru, på en plass helt for seg selv på vestsiden av elva, står Arctic Dome med myke senger og venter på deg. Glamping betyr glamorøs camping. Glem fuktig teltduk og svette soveposer. Dyner ligger klare men du tar med sengetøy selv. Domen er romslig nok for 30 personer til å spise, men sommerstid er den innredet for familier/par til å slappe av og kose seg. 

Mest sannsynlig blir det mer enn varmt nok i domen i sommer. Men skulle det blir hufsete og kaldt sommervær har vi en av to ovner på plass også gjennom sommeren.

 

 

 

  
 
 
 96 
 
  
 
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-GB 
 X-NONE 
 X-NONE 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:12.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;
	mso-fareast-language:EN-US;}
 
  Kanoene "Elvegris" og "Åstapurka" ligger ved dette naustet 3.7km sør for Øvre Åstbru på samme side av elva som bommen. 

Kanoene "Elvegris" og "Åstapurka" ligger ved dette naustet 3.7km sør for Øvre Åstbru på samme side av elva som bommen. 

PADLING I TJERN OG ELVA ÅSTA 

Arctic Dome ligger på motsatt side av elva fra der bilveien går. Vil dere kun padle i Åsta uten overnatting ligger det også to kanoer til utleie med lettere adkomst rett ved veien. Se etter båtnaustet på bildet, 3.7km sør for Øvre Åstbru. Bor dere i domen og vil ha to kanoer til, kan disse også brukes inkl i leien med forbehold om ledig når dere bestiller.

Ta kontakt på ida@sjusjoenhuskytours.no for bestilling. Pris kr 300,- pr dag pr kano. Kode til låsen gis ved bestilling/betaling. 

Åsta er egnet for fiske! Fiskekort kjøpes i bommen ved Øvre Åstbru. 


Overnatting Sjusjøen

UTSTYR OG BOOKING

Den er utstyrt med sengeplass til to samt sammenleggbare madrasser til fire. Ta med sengetøy selv, men det er dyner til seks personer. 

Bålpanne ute, grillkull, tennvæske, engangsservise, kaffekjel, kaffe/te og friskt drikkevann er inkludert. Eget toalett står ute og domen har vaskefat, såpe og antibacservietter. 

Booking av Arctic Dome er foreløpig på epost til: ida@sjusjoenhuskytours.no eller tlf 94846270. Veibeskrivelse gis ved bestilling.

Velkommen!

Har du funnet din kjøredag og vil kjøre 6 eller 15km fra Sjusjøen / Kroksjøen kan du booke direkte her på siden. Har dere ønsker om andre kjøredager enn de som er oppsatt, send e-post til ida@sjusjoenhuskytours.no

Searching Availability...

GAVEKORT

Send e-post til Ida: ida@sjusjoenhuskytours.no med type tur, antall og navn du vil ha på kortet. Dato for tur kan bestemmes senere, kontaktinfo står på kortet. Skriv også postadresse til deg så kommer kortet i posten. Dato for tur kan bestemmes senere, kontaktinfo står på kortet. Betaling gjøres på forhånd inn på konto.

For alternative turer:

30KM FRA KROKSJØEN OG GRUPPER/EVENTS

Send e-post til Ida: ida@sjusjoenhuskytours.no

BARMARKSTURER VÅR/SOMMER / HØST 

Send e-post til Ida: ida@sjusjoenhuskytours.no

Ofte stilte spørsmål

HVORDAN BETALER VI?

Bruker du via online bookingen er turen forhåndsbetalt. Har du booket via e-post betaler du på stedet, kort eller kontant.

HAR DERE NOE VÆRFORBEHOLD?

Nei, hundekjøring er tøft i dårlig vær! Vi har ingen kuldegrense, men fotposer og kjeledresser til utleie. Kle dere godt med ull innerst, vindtett ytterst og varme vintersko - skisko blir fort for kaldt.

SKAL VI KJØRE SELV?

Ja, med mindre dere ikke vil eller kan så ordner vi en fører. De som er usikre kan kjøre fra byttestoppen og tilbake igjen, da er bikkjene mye roligere enn i starten. Vi har sålangt ikke opplevd noen som har angret på at de ville prøve!

HVOR SKAL VI MØTE OPP?

Se veibeskrivelse for Kroksjøen her. Kart til tretopphyttene sender vi i forkant og det samme med barmarksturer i Bøverlund og Hornsjøen.

KAN VI HA MED SMÅ BARN?

6km-turene passer fint for barn å være med på, men små babyer kan fort bli lei seg hvis de blir kalde. Vi anbefaler heller ikke barn med på de lengre turene. Dere sitter på underlag/reinskinn i sleden og vi har tykke ulltepper til å pakke dere inn med.

KAN BARN VÆRE MED UTEN VOKSNE?

Barn under 13 år kan sitte på i lederspannet hvis det er ledig, men det er morsomst for barna at de voksne er med på turen og kjører sleden de sitter i! Vi er helst en aktivitet for familier i sammen.

Kan jeg ombestemme meg? 

Klart du kan! Du kan endre bestillingen din når som helst, bare si ifra til oss så fort som mulig, og helst ikke etter det er 24 timer igjen før reservasjonen din. Samme med avbestillinger, vi ber om 100% av beløpet om den ikke er avbestilt før 24 timer før turen, da vi ikke vil ha tid til å tilby turen til noen andre!